HENRY DORCHY

Signes du Temps - Tekenen van de Tijd

Vernissage le jeudi 20 avril 2017 - 18h-21u

 

more about Henry DORCHY

Plonger dans l’œuvre d’Henry Dorchy, c’est accepter un voyage dans l’histoire polymorphe de l’Art de la seconde moitié du XXème siècle. Mais c’est aussi cheminer dans l’Histoire, vue par une personnalité complexe qui n’hésite pas à tracer des chemins parallèles entre sa vie et son œuvre.


Créateur infatigable, chercheur passionné, l’artiste a pendant plus de 50 ans peint au rythme de ses émotions et d’une intime générosité qui l’ont fait évoluer de l’abstraction à la nouvelle figuration. Le temps est omniprésent dans son espace pictural. Historien dans l’Art, observateur fidèle de son présent, Henry Dorchy nous lègue une œuvre sensible, traversée d’élans d’une fulgurante créativité.


La Galerie Bastien Art vous invite à un voyage dans le temps riche en découvertes.

Een duik in het werk van Henry Dorchy is het aanvaarden een reis te maken doorheen de polymorfe geschiedenis van de Kunst uit de tweede helft van de XXste eeuw. Maar het is ook een wandeling doorheen de Geschiedenis, gezien door een complexe persoonlijkheid die niet aarzelt om parallellen te trekken tussen zijn leven en zijn werk.


Onvermoeibare schepper, gedreven onderzoeker, de kunstenaar heeft gedurende meer dan 50 jaar geschilderd op het ritme van zijn emoties en van een intieme vrijgevigheid die hem hebben doen evolueren van abstractie naar de nieuwe figuratie. De tijd is alom aanwezig in zijn picturale ruimte. Historicus in Kunst, trouwe waarnemer van zijn heden, Henry Dorchy laat ons een gevoelig oeuvre na, kruispunten met het elan van een oogverblindende creativiteit.


Galerie Bastien Art nodigt u uit voor een reis door de tijd vol ontdekkingen.